Οι απαιτήσεις ενός γάμου για μια τέλεια νύφη είναι πολύ μεγάλες. Τα νυφικά (ανάλογα με τον σωματότυπο) που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι πάρα πολλά και είναι ικανά να καλύψουν κάθε γυναίκα, όποιες προτιμήσεις και γούστα μπορεί να έχει. Όπως είναι φυσικό, ένα κατάλληλο νυφικό κυριολεκτικά εκτινάσσει στα ύψη την εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας που πρόκειται να παντρευτεί. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος ύπαρξης των νυφικών. Να ομορφαίνουν τη γυναίκα. Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι μια γυναίκα μετά από πολύ ψάξιμο, κόπο, έρευνα και ακολουθώντας ορισμένες χρήσιμες συμβουλές αγοράς νυφικού, βρήκε επιτέλους το κατάλληλο νυφικό που να της ταιριάζει. Φτάνει αυτό; Μα φυσικά και όχι. Εκτός από το νυφικό, η μέλλουσα νύφη χρειάζεται να φοράει και ορισμένα αξεσουάρ. Τα αξεσουάρ παίζουν καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα της εξωτερικής εμφάνισης μιας νύφης. Ας δούμε λοιπόν τα σημαντικότερα νυφικά αξεσουάρ για μια υπέροχη νύφη και έναν τέλειο γάμο.

 Νυφικό πέπλο

Το νυφικό πέπλο είναι ένα από τα πιο σημαντικά νυφικά αξεσουάρ και βοηθάει πολύ στην συνολική εξωτερική εικόνα της νύφης. Τα περισσότερα βλέμματα ξεκινούν να κοιτάζουν τη νύφη με φορά από πάνω προς τα κάτω. Για το λόγο αυτό, το νυφικό πέπλο θα πρέπει να είναι εξαιρετικό δεδομένου ότι είναι ένα από τα αξεσουάρ που δίνουν την πρώτη εντύπωση. Επίσης θα πρέπει οπωσδήποτε να ταιριάζει απόλυτα με το νυφικό, το ύφασμά του να είναι εξαιρετικής ποιότητας και τα σχέδιά του μοναδικά.

 Νυφικά παπούτσια

Τα νυφικά παπούτσια δεν είναι και το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς σε μια νύφη, ωστόσο είναι πολύ σημαντικά. Οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν λευκά νυφικά παπούτσια ωστόσο υπάρχουν και γυναίκες κυρίως στο εξωτερικό που δεν διστάζουν να φορέσουν νυφικά παπούτσια ακόμα και με χρώμα. Να κάνεις πολλές πρόβες και μεγάλη έρευνα αγορά για να βρεις τα κατάλληλα παπούτσια που ταιριάζουν στο νυφικό σου. Πολύ σημαντικό είναι να προσέξεις να σου ταιριάζουν τέλεια και να μην σφίγγουν καθόλου. Ο γάμος είναι μια μοναδική μέρα ωστόσο είναι και πολύ κουραστική. Για σκέψου να φοράς νυφικά παπούτσια που σε σφίγγουν ελαφρώς για τόσες ώρες. Μετά από λίγο θα περιμένεις πώς και πώς να τελειώσει το μυστήριο του γάμου για να βγάλεις τα παπούτσια. Το αποτέλεσμα θα είναι τελικά να μην τον ευχαριστηθείς.

 Νυφικά κοσμήματα

Τα κοσμήματα είναι και αυτά πολύ σημαντικά νυφικά αξεσουάρ. Βραχιόλια, κολιέ, αλυσίδες χειρός, κ.τ.λ. προσδίδουν ιδιαίτερη λάμψη στη νύφη. Όπως το πέπλο, έτσι και τα νυφικά κοσμήματα θα πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα με το νυφικό. Όσον αφορά με το τι θα είναι στολισμένα (διαμάντια, μαργαριτάρια, κ.τ.λ.)… αυτό εξαρτάται και από την οικονομική δυνατότητα που διαθέτεις.

 Νυφικά γάντια

Τα νυφικά γάντια αποτελούν άλλο ένα απαραίτητο αξεσουάρ. Να φροντίσεις έτσι ώστε τα νυφικά γάντια να είναι από το καλύτερο δυνατό ύφασμα. Ως νύφη θα κάνεις πολλές χειραψίες και χαιρετισμούς. Για το λόγο αυτό τα γάντια σου θα έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο ο οποίος θα αισθάνεται την υφή τους. Έτσι θα τους δώσεις την καλύτερη δυνατή εντύπωση.

Στο τέλος όταν θα κοντεύουν οι μέρες, απλά κάνε μια πρόβα φορώντας το νυφικό μαζί με όλα τα νυφικά αξεσουάρ και δες τον εαυτό σου στον καθρέπτη. Να προσέξεις αν πράγματι ταιριάζουν όλα τα αξεσουάρ μεταξύ τους αλλά και με το νυφικό. Έτσι θα είσαι σίγουρη με τον εαυτό σου και έτοιμη για αυτή την υπέροχη και ξεχωριστή μέρα του γάμου.

Advertisements