Όλες οι γυναίκες στην πρόταση ενός ραντεβού γνωριμίας είμαστε αγχωμένες για το πως θα φερθούμε και τελικά πως θα καταλήξει αυτή η γνωριμία. Κι αυτό γιατί μπορεί να αποκτήσαμε την ανεξαρτησία μας (δουλειά, λεφτά, αμάξι) αλλά η συναισθηματική μας ανεξαρτησία είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί αφού έχουμε ανάγκη το ” άλλο μας μισό” για να λειτουργήσουμε αρμονικά.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Steve Halley, διακεκριμένο κωμικό και συγγραφέα στην Αμερική, υπάρχουν κάποια βασικά tips σε μια γνωριμία προκειμένου να διακρίνεις εάν αξίζει να είσαι με αυτόν τον άνδρα ή αν πρέπει να φύγεις μια ώρα  νωρίτερα από την παγίδα που οδηγεί στα ίδια λάθη.
Να λοιπόν τι συμβουλεύει στις γυναίκες.
1. Στο πρώτο ραντεβού τον ρωτάς τα βασικά: Μόρφωση, δουλειά, μισθός, οικογενειακές σχέσεις, φιλικές σχέσεις, ενδιαφέροντα. (ρώτα τον και ζώδιο…για να ξέρεις, μην ξαναπέσεις στα “ιδια λάθη”)
Έτσι μπορείς να καταλάβεις πολλά για τον χαρακτήρα του, τις εμπειρίες του, τα βιώματά του, τα συναισθήματά του, και ήδη αναγνωρίζεις πού ταιριάζετε και πού όχι.
π.χ Έαν στην παιδική του ηλικία ένας γονιός του φέρονταν βίαια ( τον χτυπούσε) πιθανώς να κρύβει βίαιες αντιδράσεις οι οποίες θα εμφανιστούν σε μια πρώτη διαφωνία!
2.Μέσα στα πρώτα τρία ραντεβού μην παραλείψεις  να τον ρωτήσεις για τα βραχυπρόθεσμα ( αυτά που σκοπεύει να κάνει άμεσα,σε σύντομο χρονικό διάστημα) και τα μεσοπρόθεσμα σχέδιά του (αυτά που σκοπεύει να κάνει σε 1-2 χρόνια περίπου). Έτσι έχεις μια εικόνα του τι σκοπεύει να κάνει και κατά πόσον μπορείς εσύ να υπάρξεις μέσα σε αυτά.
π.χ Άν είναι στρατιωτικός και σου πει ότι σε 6 μήνες παίρνει μετάθεση για Κύπρο και εσύ είσαι μόνιμη καθηγήτρια σε ένα σχολείο στην πόλη σου, τότε μάλλον είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να υπάρξει μονιμότητα και μέλλον στη σχέση αυτή.
3. Τον πρώτο μήνα ή 3μηνο ( ανάλογα με το πόσο συχνά βρισκόσαστε!) που είστε μαζί, ρώτησέ τον α) τι σκέφτεται
β) τι αισθάνεται για σένα.
Προσοχή εδώ: 
Εάν στην ερώτηση α) δεν απαντήσει ή υπεκφεύγει πολύ απλά δεν σε έχει καθόλου στο νου του ως προτεραιότητα, ως ύπαρξη γιατί προφανώς έχει άλλες προτεραιότητες αυτό τον καιρό (π.χ δουλειά, καριέρα).
Έαν στην ερώτηση β) δεν απαντήσει ή απαντήσει το κοινότυπο ” όμορφα αισθάνομαι ή μια χαρά”, τότε δεν νιώθει ότι είσαι κάτι σημαντικό ή και μοναδικό γι’ αυτόν.
Και τέλος, ο συγγραφέας τονίζει ότι σε κάθε σημαντική δουλειά δημόσιου ή ιδιωτικού χαρακτήρα, πρέπει να περάσουν συνήθως  90 μέρες (3 μήνες δηλαδή) για να λάβει ο υπάλληλος τα δικαιώματά του. Στην περίπτωση μιας γνωριμίας συνιστά η γυναίκα να δίνει “90 μέρες δοκιμαστικές” στον άνδρα που την ενδιαφέρει πραγματικά για κάτι σοβαρό και μόνιμο, έτσι ώστε να έχει τον χρόνο να “δει” τα λάθη ή τα ελαττώματα του χαρακτήρα του πρωτού δεσμευτεί συναισθηματικά μαζί του.

Καλή επιτυχία στο κυνήγι του …χαμένου πρίγκηπα!!

πηγή

Advertisements