Υπερθέαμα στον ουρανό θα έχουμε απόψε, αρκεί βέβαια να μην μας κάνει χαλάστρα κάποιο σύννεφο: τα πεφταστέρια θα φτάσουν σήμερα και αύριο στο αποκορύφωμά τους, με ρυθμό 100 ανά ώρα!

Για να απολαύσεις το σόου, αρκεί να στρέψεις το βλέμμα σου βορειοανατολικά, περίπου στις 22:00. Όσο πιο καθαρός είναι ο ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα!
Αν τα σύννεφα μας κάνουν την χάρη, τα πεφταστέρια θα είναι απολαυστικά, δεδομένου και του ότι η επόμενη πανσέληνος είναι στις 31 του μήνα και στις 17 του μήνα υπάρχει Νέα Σελήνη, όποτε η λάμψη του φεγγαριού δεν θα σταθεί εμπόδιό μας

Επειδή συμβαίνουν στην «καρδιά» του καλοκαιριού, παραδοσιακά οι Περσείδες -όπως ονομάζονται επιστημονικά τα πεφταστέρια- θεωρούνται η βροχή διαττόντων που συνήθως έλκει τους περισσότερους παρατηρητές στο βόρειο ημισφαίριο από κάθε άλλο ανάλογο φαινόμενο με πεφταστέρια.

Οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή προέρχονται από μία περιοχή ανάμεσα στον αστερισμό του Περσέα και της Κασσιόπειας. Στην πραγματικότητα προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης και άλλα υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά (μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων) του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος συναντά την τροχιά της Γης από το τέλος Ιουλίου.

Άν δεν κανόνισες τίποτα για απόψε, τι λες για αραλίκι με καλή παρέα στην παραλία και το βλέμμα στον ουρανό;

πηγή