Όπως είναι εύκολα κατανοητό, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι μία περίπλοκη και πολύπλευρη κατάσταση.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται συνεχώς σε μια δυναμική ισορροπία που μεταβάλλεται συνεχώς άλλοτε προς το καλύτερο και άλλοτε προς το χειρότερο.
Όσο αφορά τις ερωτικές σχέσεις των δύο φύλων, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τη σχέση την κρατάει ζωντανή περισσότερο η γυναίκα παρά ο άντρας. Χωρίς βέβαια αυτό να είναι απόλυτο.

Όπως και να έχει, το να κρατηθεί μια μακροχρόνια σχέση που θα οδηγήσει στο τέλος στον γάμο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Θέλει και από τα δύο μέλη αρκετές υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Όπως τα παλαιότερα χρόνια, έτσι και στην δική μας εποχή, υπάρχουν γυναίκες που δεσμεύονται σε μια μακροχρόνια σχέση από μικρή ηλικία. Αυτό το φαινόμενο έχει τα καλά του και τα στραβά του.

Μακροχρόνια σχέση από μικρή ηλικία – Τα υπέρ
Δικός σου άνθρωπος: Από μικρή ηλικία έχεις τον δικό σου άνθρωπο που τον μαθαίνεις και σε μαθαίνει. Αυτό είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα οφέλη μιας μακροχρόνιας σχέσης. Η μοναξιά στις περισσότερες μακροχρόνιες σχέσεις είναι κάτι μακρινό και άγνωστο.
Γλυτώνεις από δυσάρεστα συναισθήματα: Μπορεί οι περιπέτειες να έχουν τη γλύκα τους ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούνται δυσάρεστες καταστάσεις. Σε μια μακροχρόνια σχέση από μικρή ηλικία, μπορούμε να πούμε ότι γλυτώνεις από όλες αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις και συναισθήματα από διάφορες περιπετειώδεις σχέσεις.
Σταθερότητα: Η σταθερότητα που προσφέρει η μακροχρόνια σχέση είναι ένα από τα πλεονεκτήματά της. Μια μακροχρόνια σχέση δύσκολα “γκρεμίζεται” δεδομένου ότι το ζευγάρι έχει αναπτύξει βαθιά συναισθήματα ο ένας για τον άλλο.
Ασφάλεια: Η ασφάλεια είναι ένα σημαντικό στοιχείο που ενδιαφέρει πολλές γυναίκες. Πολλές φορές, εμείς οι γυναίκες θέλουμε να αισθανόμαστε σιγουριά. Μια μακροχρόνια σχέση είναι σε θέση να παρέχει αυτή την ασφάλεια και την σιγουριά.
Συναισθήματα: Σε μια μακροχρόνια σχέση υπάρχει ισχυρό συναισθηματικό υπόβαθρο σε αντίθεση με τις σύντομες σχέσεις που εστιάζουν περισσότερο στο σεξ.
Σχέση με προοπτική: Οι μακροχρόνιες σχέσεις τις περισσότερες φορές οδηγούν σε γάμο. Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σχέσεις με προοπτική.

Μακροχρόνια σχέση από μικρή ηλικία – Τα κατά

Δέσμευση από πολύ νωρίς: Η γυναίκα δεσμεύεται από πολύ νωρίς χωρίς πολλές φορές να είναι σίγουρη ότι το θέλει. Έτσι πιθανόν να εγκλωβιστεί μέσα σε μία σχέση που να μην την ικανοποιεί.
Έλλειψη εμπειριών: Οι περιπέτειες στον έρωτα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που καλό είναι να μην λείπει από κανέναν άνθρωπο. Σε μια μακροχρόνια σχέση από μικρή ηλικία, η γυναίκα δεν προλαβαίνει να ζήσει την περιπέτεια.
Λιγότερη ελευθερία: Η γυναίκα χάνει την “ελευθερία” της από μικρή ηλικία. Έτσι, δεν θα μπορεί να διασκεδάσει με τις φίλες της το ίδιο άνετα όσο αν δεν είχε μακροχρόνια σοβαρή σχέση.
Πιθανόν να βαρεθεί ο ένας τον άλλο: Σε μια μακροχρόνια σχέση υπάρχει πιθανότητα να βαρεθεί ο ένας τον άλλο. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο ούτε και σίγουρο.

Υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μιας μακροχρόνιας σχέσης από μικρή ηλικίας αλλά για λόγους συντομίας του άρθρου δεν αναφέρονται.

πηγή

Advertisements