Ωραία και τώρα που έχω την προσοχή σας, μπορώ να σας μιλήσω για … μαγειρική. Αστειεύομαι.!

Ο τίτλος του άρθρου έχει να κάνει με μια σειρά που είδα στον ΣΚΑΙ και λέγεται How to look good naked. Για όσες δεν τη γνωρίζουν είναι μια σειρά που κάποιες κοπέλες μεγαλύτερες (συνήθως απο 40 χρονών) έχουν παραμελήσει την εμφάνισή τους και ο (/η χαχα) παρουσιαστής τους δείχνει κάποια tips για το τι πρέπει να κάνουν για να διορθώσουν κάποια πράγματα επάνω τους. Δηλαδή τις βοηθάει να αλλάξουν εμφάνιση, να βάζουν πιο όμορφα ρούχα που κολακεύουν τα δυνατά τους σημεία και βλέπουν ποια προιόντα ταιριάζουν στην καθεμία. Στο τέλος τους ζητάει να κάνουν γυμνές το μοντέλο σε κάποια βιτρίνα (μπρούμυτα ή με πλάτη).

Σκοπός είναι να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που δεν έχουν στην αρχή του επεισοδίου ώστε να μπορέσουν να αγαπήσουν το σώμα τους και να εμφανιστούν γυμνές μπροστά σε κόσμο. Μπορεί με την πρώτη ματιά να φαίνεται κάπως χαζό, και ο προφανής λόγως  είναι να παιχτεί γυμνό που τραβάει τα βλέμματα, όμως εγώ βρήκα και ένα βαθύτερο νόημα.

Η μαγική λέξη : Αυτοπεποίθηση!

Μέσω της αλλαγής ρούχων, των στυλιστικών κόλπων και τις αλλαγές (χωρίς επεμβάσεις)  που κάνουν αισθάνονται πολύ όμορφα.Υπάρχει κόσμος που παροτρύνει, ο παρουσιαστής που της λέει πόσο άλλαξε, πόσο πιο όμορφη φαίνεται. Βέβαια με τους make up artists κτλ όντως αλλάζουν αλλά πολλές φορές όχι τόσο  όσο θα ήθελαν.

Παρ’όλα αυτά τολμούν το γυμνό. Αυτό σημαίνει οτι άλλαξε η ψυχολογία τους. Τι συμπέρασνα βγαίνει;

Εντάξει δε λέω να μην προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να μην περιποιείστε τον εαυτό σας… Αυτό είναι ένας καθημερινός αγώνας. Μέχρι να φτάσατε όμως σε εκείνο το σημείο αγαπήστε τον εαυτό σας. Ακόμη και αν έχετε πολλά κιλά. Ακόμα και αν δεν έχετε όσες κατακτήσεις θέλετε. Προσέξτε τον εαυτό σας και μη θεωρείτε οτι δεν αρέσετε. Αν όχι όλες, οι περισσότερες έχετε χαρακτηριστικά που μας αρέσουν. Αν το καταφέρετε αυτό θα δείτε και πως θα αυξηθούν οι κατακτήσεις σας. Γιατί όταν αρέσετε στο 50% χωρίς αυτοπεποίθηση, με αυτοπεποίθηση στους ίδιους ανθρώπους θα αρέσετε 80%. Εγγυημένα. Κάντε το και θα με θυμηθείτε.