Μαριάννα Αναγνωστοπούλου

Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας μοντέλο για να βγείς καλή σε μια φωτογραφία. Και οι επαγγελματίες γνωρίζουν οτι πρέπει να ακολουθήσουν κάποιους βασικούς κανόνες που θα κάνουν τα ωραία τους χαρακτηριστικά ακόμη πιο εντυπωσιακά.
Ξεκινάμε λοιπόν τη “φωτογράφηση” που μπορεί και να ναι μια αναμνηστική λήψη στις διακοπές μας στη παραλία η στα σοκάκια ενός νησιού.

Πρώτα κοιτάμε το φώς.
Το καλύτερο και το πιο κολακευτικό φως είναι αυτό που δίνει ο ήλιος όταν είναι χαμηλά, δηλαδή όταν δύει ή ανατέλει. Όταν βρίσκεται πολύ ψηλά και είναι και δυνατός, χωρίς καθόλου σύννεφα τότε δημιουργεί έντονες σκιές στο πρόσωπο που δεν κολακεύουν. Επίσης φροντίζουμε το φώς το ήλιου να ναι πάντα απένταντι απ’το μοντέλο που φωτογραφίζεται, πίσω απ’τον φωτογράφο. Αν συμβαίνει το ανάποδο τότε θα έχουμε μαύρες σιλουέτες.

3/4

Profile

Προφίλ, en face ή 3/4?
Αυτό που κολακεύει πιο πολύ και στο πορτραίτο (φωτογραφία απο τους ώμους και πάνω) και στις ολόσωμες ειναι τα 3/4, πόζα που είναι κάπου μεταξύ του προφίλ και του en face.

Στάση σώματος. 
“Έξω στήθος, έξω ποπός, μέσα κοιλιά!” συνηθίζω να λεω στα μοντέλα όποτε έχουμε φωτογράφηση. ΄Οσο λιγοτερο επιτηδευμένα γίνεται ώστε να φανεί οτι γίνεται φυσικά και δεν κοντεύετε να σκάσετε απ’το ρούφηγμα ή να σας φύγει η μέση απ’τον ποπό που τον έχετε πετάξει! Χαλαρά και με θηλυκότητα αυτή η στάση θα αναδείξει τις καμπύλες σας. Και με λίγο λύγισμα στη μέση ακόμη καλύτερα  Ναι κι όμως γίνονται όλα ταυτόχρονα, οι γυναίκες έχουμε κορμί φιδίσιο!


Σωστή στάση σώματος που κολακεύει τις καμπυλες, Έξω στήθος, έξω ποπός, μέσα κοιλιά!

Αν έχετε κάποια κιλάκια παραπάνω…
Μη κολλάτε τα μπρατσα με δύναμη πάνω στο σώμα γιατί φαίνονται μεγαλύτερα και μη ποζάρετε με το πηγούνι χαμηλά και κολλητά στο λαιμό γιατί δημιουργείται διπλοσάγονο. Τεντώστε το σώμα σας όπως στη πόζα που περιγράψαμε παραπάνω και σηκώστε ελαφρυά το πηγούνι…

Χέρια όχι κολλητά στο σώμα, ελαφρυά σηκωμένο το πηγούνι για να φαίνεται μακρύς λαιμός , σωστή στάση σώματος που τονίζει τις καμπύλες συν κίνηση

Χαμογελάστε!
Μη τη φοβάστε τη κάμερα και μη σας πιάνει πανικός όταν ακούτε το κλικ! Σκεφτείτε ότι αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος να φυλάξετε για πάντα όμορφες αναμνήσεις και είναι κρίμα να δείχνετε κατσούφηδες…
Αυτοσχεδιάστε!

Βλέπω συνέχεια τις ίδιες εκφράσεις και τις ίδιες πόζες. Πηδήχτε στον αέρα, γελάστε, κάντε γκριμάτσες, παίχτε με τους φίλους σας, ψωνιστείτε, νοιώστε σέξυ, ποζάρετε με χάρη, κάντε τα μοντέλα, τους τραγουδιστές, κάποιο ζώο, ότι σας περνάει απ’το μυαλό και είμαι σίγουρη πως στο τέλος θα έχετε ένα φωτογραφικό άλμπουμ που όμοιό του δεν θα υπάρχει!

En face

Το άρθρο γράφτηκε αποκλειστικά για το site μας απο την Μαριάννα. Όσες βρήκατε ενδιαφέροντα αυτά που μας είπε κάντε Like στη σελίδα της.
Την ευχαριστώ προσωπικά για τις συμβουλές της και για την υπέροχη δουλειά της!

κάντε γκριμάτσες

 

Χαμηλά το φως την ώρα που δύει καθόλου σκιές

Μαύρες φιγούρες όταν το φώς είναι πίσω απ’το μοντέλο

Σκιές στο πρόσωπο όταν είναι πολύ ψηλά και δυνατός ο ήλιος

Advertisements