Είχατε μια πολύ κουραστική ημέρα και νιώθετε τα πόδια σας κουρασμένα; Αν ναι, τότε υπάρχουν κάποιες πολύ απλές λύσεις για να τα ανακουφίσετε. Σημαντικό ρόλο παίζουν τα παπούτσια που φοράτε στη διάρκεια της ημέρας, ενώ επιστρέφοντας στο σπίτι μπορείτε να τα ξεκουράσετε με ένα χλιαρό ποδόλουτρο.

Τα κατάλληλα παπούτσια

Για να είναι σωστά τα παπούτσια που φοράτε, πρέπει να αερίζονται καλά και να μην πιέζουν τα πόδια.

Προσοχή στις σαγιονάρες, που, αν και βολικές, πληγώνουν μερικές φορές το πόδι ανάμεσα στα δάχτυλα εξαιτίας της τριβής. Να τις φοράτε εναλλάξ με άλλα παπούτσια.

Γυμναστική

Αν νιώθετε τα πόδια σας βαριά, αποφεύγετε την ορθοστασία ή την ακινησία στην καθιστή στάση με τα πόδια σφιγμένα. Όσο περισσότερο κινήστε, τόσο καλύτερα θα νιώθετε τα πόδια σας.

Αν δεν είστε αθλητικός τύπος, μπορείτε να αρκεστείτε στο βάδισμα ή να κάνετε–αρκετές φορές την ημέρα– μερικές κινήσεις σαν ποδήλατο.

Αραλίκι!

Μήπως στο τέλος της ημέρας πονάνε τα πόδια σας; Αν ναι, σας χρειάζεται λίγη χαλάρωση με τα πόδια ψηλά για 20 λεπτά περίπου. Πρόκειται για τον καλύτερο τρόπο για να ανακουφιστείτε από προβλήματα της φλεβικής κυκλοφορίας, καθώς η στάση αυτή ευνοεί την επιστροφή του αίματος προς την καρδιά.

Προσοχή!

Και το χλιαρό ποδόλουτρο με σαπούνι μπορεί να διώξει το βάρος από τα πονεμένα σας πόδια. Επιπλέον με ποδόλουτρο και άλατα relaxation φεύγουν τα νεκρά κύτταρα. Μετά βάζετε την κρέμα σας.

πηγή

Μην ξεχνάτε το διαγωνισμό μας που λήγει στις 15/07… Ο διαγωνισμός βρίσκεται εδώ.
Advertisements