Σπασμένα νύχια και λευκές κηλίδες, είναι μερικά απο τα προβλήματα που υπάρχουν στα νύχια.

Γνωρίζεις πως θα τα ενδυναμώσεις με πολύ εύκολους τρόπους; Εαν όχι διάβασε τις συμβουλές μου και ξαναέλα στο Mystika Omorfias για να μου πεις τα αποτελέσματα…

1. Διατηρήσε τα νύχια σου δυνατά και ενυδατωμένα καταναλώνοντας πολλές πρωτείνες. Υγιεινές πηγές πρωτείνης αποτελούν το κοτόπουλο (χωρίς την πέτσα), η άπαχη γαλοπούλα, ο τόνος και τα όσπρια. Η γαλοπούλα (άπαχο κρέας) περιέχει σελήνιο το οποίο προστατεύει τα νύχια σου.

2. Τροφές πλούσιες σε βιοτίνη θα βοηθήσουν επίσης πολύ τα νύχια σου. Αυτές είναι τα αυγά, το κουνουπίδι και και η σόγια.

3. Αν τα νύχια είναι εύθραυστα και σχηματίζουν κάθετες ραβδώσεις σημαίνει οτι λαμβάνεις μικρή ποσότητα σιδήρου. Για να αυξηθεί ο σίδηρος στον οργανισμό σου κατανάλωσε κολοκυθόσπορους. Εναλλακτικά προτίμησε κάποιο φυτικό συμπλήρωμα διατροφής.

4. Μια πολύ καλή επιλογή είναι ο φυσικός χυμός καρότου που είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Β στοιχεία που σίγουρα θα δυναμώσουν τα νύχια σου.

5. Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε Θείο το μεταλλικό ιχνοστοιχείο που είναι ζωτικής σημασίας για γερά νύχια.. Θαλασσινά, κρεμμύδι, σκόρδο και λάχανο είναι άλλες πηγές Θείου.

6. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β οι οποίες είναι πολύ σημαντικές ειδικά εαν τα νύχια σου σπάνε και είναι αδύναμα.

7. Η έλλειψη βιταμίνης Β12 κάνει τα νύχια σου εύθραυστα και στρεβλώνει το σχήμα τους. Το συκώτι και τα αυγά είναι αυτά που περιέχουν τη συγκεκριμένη βιταμίνη σε ικανοποιητική ποσότητα.

8. Το ασβέστιο είναι επίσης απαραίτητο για να έχουμε υγιή νύχια. Χωρίς το ασβέστιο, τα νύχια χάνουν τη δύναμη και την αντοχή τους και γίνονται πιο ευαίσθητα και στεγνά. Το ασβέστιο μπορούμε να το πάρουμε από τροφές όπως τα γαλακτοκομικά, τα σκουροπράσινα λαχανικά, το σουσάμι και κάποια λαχανικά και ψάρια.

Παρατηρήσεις

Α. Τα καφε-κόκκινα στίγματα οφείλονται συνήθως σε απώλεια βιταμίνης C ή πρωτεΐνης.

Β. Η έλλειψη ψευδαργύρου (κυρίως) αλλά και ασβεστίου προκαλεί τις λευκές κηλίδες στα νύχια σου. Κατανάλωσε ψάρια, γαλακτοκομικά και θαλασσινά για να εξαφανιστούν.

Μην ξεχνάτε το διαγωνισμό μας… Ο διαγωνισμός βρίσκεται εδώ