Πολλές φίλες μας ρωτάτε τι μπορείτε να κάνετε για να περιποιηθείτε το δέρμα σας ειδικά αν αυτό είναι λιπαρό και συχνά με τάση ακμής. Η αλήθεια είναι ότι το λιπαρό δέρμα έχει ιδιαίτερες ανάγκες και χρειάζεται επιμελή καθημερινή  φροντίδα με κατάλληλα προϊόντα, ώστε να ρυθμιστούν οι παράγοντες που προκαλούν την λιπαρότητα. Έτσι πρέπει να ξεκινήσετε από πολύ νωρίς την περιποίηση ώστε να λάμπετε από το πρωί ως το άλλο πρωί.

Για σωστή περιποίηση  χρησιμοποιήστε μόνο εξειδικευμένα προϊόντα για λιπαρό δέρμα και πάντα τα προϊόντα πρέπει να είναι δερματολογικά ελεγμένα και υποαλλεργικά (και με πιστοποιήσεις).

Ακόμη και μια λιπαρή επιδερμίδα έχει ανάγκη από ενυδάτωση, γι’ αυτό μην παραλείπετε κάθε βράδυ έναν καλό καθαρισμό του προσώπου σας με Liquid που καθαρίζει, ελέγχει την υπερβολική έκκριση σμήγματος και παράλληλα θρέφει την επιδερμίδα λόγω της αλόης. Η ενυδατική σας κρέμα θα πρέπει να είναι απαλή στην υφή, ειδικά σχεδιασμένη για τη λιπαρή επιδερμίδα.

Μια φορά την εβδομάδα, κάνετε μάσκα προσώπου από άργιλο, ο οποίος έχει την ιδιότητα να απορροφά την πλεονάζουσα λιπαρότητα από το δέρμα και το αφήνει απαλό, ανανεωμένο και απαλλαγμένο από το σμήγμα, αφήνοντας όμως την απαραίτητη υγρασία. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Marine Mask η οποία έχει ΥΠΕΡενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. (για 15-20 λεπτά και ξεπλένετε με χλιαρό νεράκι)

Αν παράλληλα έχετε πρόβλημα ακμής, μαύρα στίγματα ή σπυράκια, τότε πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στη σωστή αλλά και υγιεινή περιποίηση. Ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω. Κατάλληλο γι’ αυτό είναι ένα αφρίζον προϊόν κατά της ακμής, υποαλλεργικό με το οποίο θα καθαρίζετε το πρόσωπό σας δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στις περιοχές του μετώπου, των μάγουλων και του πηγουνιού που είναι τα συνήθη θύματα. Την ίδια δουλειά βέβαια μπορεί να κάνει και το Liquid που αναφέρθηκε πιο πάνω. Ξεπλένετε με άφθονο νερό και στεγνώνετε ταμπονάροντας με μια πάντα καθαρή και μαλακή πετσέτα.

Αν κάποια σπυράκια επιμένουν ή εμφανίζονται την πιο ακατάλληλη στιγμή, χρησιμοποιήστε πρόπολη κατά τη διάρκεια της νύχτας ή και της μέρας ώστε να απαλλαγείτε πολύ  γρήγορα από αυτά. Μην διανοηθείτε να τα σπάσετε, μπορεί να προκαλέσετε μόλυνση και να διογκώσετε το πρόβλημα.

Να θυμάστε γενικά ότι ολοκληρώνετε πάντα την περιποίηση με τη χρήση της ενυδατικής σας κρέμας για να χαρίσετε στο δέρμα σας την απαραίτητη υγρασία και μην ξεχνάτε ότι έχετε παράλληλα ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ένα λιπαρό δέρμα γερνά με πιο αργούς ρυθμούς από ότι οι άλλοι τύποι.

Μην ξεχνάτε το διαγωνισμό μας… Ο διαγωνισμός βρίσκεται εδώ
Advertisements