τις παρακάτω κινήσεις. Αν δεν της ξέρεις διάβασέ τις. Θα δεις οτι αυτό το άρθρο είναι θησαυρός. Αποθήκευσέ το στα αγαπημένα και διάβαζέ το μια φορά κάθε τρίμηνο μέχρι να το μάθεις απ’ έξω. Έτσι θα σε θεωρεί την ιδανική σύντροφο και θα έχεις την ιδανική σχέση.

1. Να στηρίζεις τις επιλογές του… Μία από αυτές εξάλλου είσαι κι εσύ. Και να είσαι επιεικής με τις “αποτυχίες” του.

2. Να είσαι στοργική και να εκδηλώνεις την αγάπη σου.

3. Να συζητάτε, να επικοινωνείς στον άλλο αυτό ακριβώς που θέλεις χωρίς υπεκφυγές… Μην περιμένεις ο άλλος να μαντέψει.

4. Να ζητάς τη γνώμη του για πράγματα που σε αφορούν ή τη βοήθειά του σε κάτι. Αυτό παραπέμπει στο αρχέτυπο του αρσενικού που είναι ισχυρός και φροντίζει για την επιβίωσή σου. Με αυτόν τον τρόπο, του δείχνεις ότι τον χρειάζεσαι κι εκείνος αισθάνεται σημαντικός για σένα.

5.Η καλή σύντροφος δεν ξεχνάει ΠΟΤΕ τον εαυτό της. Αν δεν είσαι ικανοποιημένη με σένα, πώς θα δώσεις αγάπη;

6. Να τον σέβεσαι. Μην τον κοροϊδεύεις, μην τον ειρωνεύεσαι, μην πυροδοτείς την αναφάλειά του φλερτάροντας με άλλους. Εξάλλου, εσύ σεβασμό προς τον εαυτό σου δεν έχεις; Έχεις επιλέξει έναν άντρα που είναι άξιος κοροϊδίας;

7. Βάλτον στη ζωή σου, δώσε του χώρο και χρόνο, δείξε του ότι τον έχεις προτεραιότητα.

8. Αναγνώρισε την ανάγκη του για ελευθερία και άφησέ του αέρα να αναπνεύσει. Η αυτονομία του καθενός μέσα στο ζευγάρι είναι σημαντική. Όπως κι εσύ, ήταν κι αυτός ένας άνθρωπος με τη δική του ζωή, φίλους, χόμπι, δραστηριότητες κτλ.

9. Μην είσαι ανασφαλής, αν περνάει καλά και χωρίς εσένα. Προσπάθησε να γνωρίσεις αυτά που τον κάνουν ευτυχισμένο… Αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος να μην απειλείσαι από αυτά.

Ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα, πηγή

Μην ξεχνάτε το διαγωνισμό μας… Ο διαγωνισμός βρίσκεται εδώ
Advertisements