Υλικά για 4-6 άτομα

3 κούπες καθαρισμένα μαύρα γλυκά κεράσια ή (νωπά ή κατεψυγμένα)
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη (ή λιγότερο ανάλογα πόσο γλυκά είναι τα κεράσια)
2 κάρδαμο λοβό, θρυμματισμένα
1/4 κουταλάκι κανέλα
2 φλιτζάνια γιαούρτι
2 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βατόμουρα, το ξύσμα λεμονιού, κάρδαμο, κανέλα και ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε.

Αφήστε το να σιγοβράζει, ανακατεύοντας για να λιώσουν τα κεράσια και να απελευθερώσουν το χυμό τους.

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά για να κρυώσει για 15 λεπτά.

Τοποθετήστε ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολ. Σπρώξτε τα κεράσια από το κόσκινο για να πάρετε το συμπυκνωμένο σιρόπι τους.

Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μια λαστιχένια σπάτουλα για να πατήσετε τα κεράσια από την πλευρά του κόσκινου. Απομακρύνετε τα κεράσια από το κόσκινο, εκτός από το σιρόπι.

Ανακατέψτε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος στο σιρόπι κερασιών. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 6 ώρες.

Μην ξεχνάτε το διαγωνισμό μας… Ο διαγωνισμός βρίσκεται εδώ