Σήμερα θα δούμε 6 τρόπους για να έχετε τέλεια μαλλιά σας. Ακολουθείστε τις συμβουλές μας και θα δείτε τα κολακευτικά σχόλια να πληθαίνουν!

1. Η κατανάλωση νερού συνιστά το καλύτερο τονωτικό για τα μαλλιά αφού τα βοηθάει να μακραίνουν γρηγορότερα και να είναι υγιή. Επίσης θρέφει τους θύλακες της τρίχας.

2. Προσοχή στις δίαιτες. Εαν κάνετε δίαιτες χωρίς να παίρνετε τις κατάλληλες βιταμίνες έχετε πολλές πιθανότητες να σας πέσουν τα μαλλιά, ακόμα και όλα. Για αυτό βεβαιωθείτε οτι οι δίαιτα που κάνετε σας εξασφαλίζει τις απαραίτητες βιταμίνες για τον οργανισμό σας. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχετε απρόσμενα αποτελέσματα κυρίως στα μαλλιά σας και σε εσωτερικά όργανα (που δεν φαίνονται αμέσως).

3. Τρώτε όσπρια. Η συσσώρευση τοξινών στο σώμα κάνουν τα μαλλιά θαμπά. Αποτοξινωθείτε πίνοντας αλόη ή τρώγοντας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως φακές, φασόλια και δημητριακά ολικής άλεσης.

4. Μάσκα μαλλιών. Εκτός απο τη μάσκα μαλλιών που μπορείτε να κάνετε με πρόπολη όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα σημαντικό σημείο είναι η πρόσληψη βιταμίνης Β που βρίσκεται στα πράσινα λαχανικά. Η βιταμίνη Β προωθεί την έκριση σμήγματος απο τους θύλακες της τρίχας που είναι το φυσικό μαλακτικό των μαλλιών και τα κάνει να λάμπουν. Τα αυγά, το γάλα και τα πουλερικά είναι κάποιες άλλες τροφές που περιέχουν τη βιταμίνη B.

5. Οι πρωτείνες είναι αυτές που προστατεύουν απο το σπάσιμο και την ψαλίδα καθώς και για την ανάπτυξη των μαλλιών. Απαραίτητα πρέπει να τρώτε ψάρι ή να παίρνετε Ω3 λιπαρά οξέα για λάμψη και δύναμη. Επίσης εαν δεν σας αρέσουν τα ψάρια μπορείτε να τρώτε ξηρούς καρπούς.

6. Ψευδάργυρος ο θαυματουργός. Αν δεν λαμβάνεται ψευδάργυρο απο τη διατροφή σας πιθανόν θα έχετε έλλειψη κερατίνης η οποία είναι βασικό συστατικό των μαλλιών και η έλλειψή της μπορεί να καταστρέψει τους θύλακες της τρίχας. Φροντίστε να τρώτε ψάρια και δημητριακά που είναι πλούσια σε ψευδάργυρο ή προμηθευτείτε τον σε συμπλήρωμα διατροφής.

Tip. Λουστείτε με κρύο νερό. Θα κάνετε οικονομία και θα δείτε τα μαλλιά σας να λάμπουν περισσότερο!

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει 15 μέρες και θα ανακοινωθεί στη σελίδα μας το όνομα της νικήτριας (και 2 ακόμα σε περίπτωση που η νικήτρια δεν επικοινωνήσει μαζί μας)

Ο διαγωνισμός βρίσκεται εδώ.

Advertisements