Είναι μια μόδα που από το 2011 έχει κατακτήσει τις καρδιές των celebrities και όχι μόνο! 

Στις επιδείξεις μόδας για την Άνοιξη 2012 (που είδαμε τον Φεβρουάριο) αποδείχτηκε ότι η τάση για βαμμένα μαλλιά σε έντονα χρώματα, μεταφέρθηκε από το δρόμο …στην πασαρέλα. Το αποτέλεσμα; Η μόδα για νέον και παστέλ χρώματα στα μαλλιά, ειδικά ροζ, καλά κρατεί και μάλιστα δείχνει να κερδίζει όλο και περισσότερους fans. 

Μήπως νιώθεις ότι χρειάζεσαι μία αλλαγή;

Ας ξεκινήσουμε με το “γιατί”!
Γιατί να βάψεις ροζ τα μαλλιά σου; Γιατί όχι; Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που σε περιορίζει στα κλασικά χρώματα. Η νέα αυτή μόδα σίγουρα αποτελεί φαινόμενο. Όλο και περισσότερες γυναίκες αναζητούν έντονα “αφύσικα” χρώματα μαλλιών και αυτό “αρέσει”! Βέβαια οι περισσότερες το κάνουν για μικρό χρονικό διαστημα και αυτό είναι το σωστό. Όμως, όποιο και αν είναι το κίνητρο η διαδικασία δεν αλλάζει. 

Πώς; 
Αν θέλεις ροζ (ή οποιοδήποτε παστέλ χρώμα) θα πρέπει να γίνεις ξανθιά πρώτα. Αυτό είναι το δύσκολο μέρος. Αυτό το βήμα είναι καλύτερο να γίνει από επαγγελματία, αλλά αν τα μαλλιά σου είναι ανοιχτά καστανά μπορείς να το κανεις μόνη σου. Κάνε στο κομμωτήριο ή μόνη σου ντεκαπάζ στις τούφες που θέλεις να αποχρωματίσεις. Ανάλογα με τον τόνο των μαλλιών σου το αφήνεις περισσότερο ή λιγότερο. Μετά από αυτό, λούσε τα μαλλιά σου, στέγνωσέ τα και εφάρμοσε πάνω τους τη βαφή με το ροζ χρώμα που σου αρέσει. Αφήσέ το να δράσει για περίπου 30 λεπτά, και στη συνέχεια ξέπλυνε. Αυτό ήταν! Έχεις ροζ μαλλιά! Μη σκεφτείς να ταιριάξεις το χρώμα των μαλλιών σου με τον τόνο του δέρματος σου. Απλώς τόλμα το! 

Διάρκεια
Το “κακό” με αυτά τα χρώματα είναι ότι εξασθενούν πολύ γρήγορα. Προσπάθησε να μη λούζεσαι πολύ συχνά. Το καλύτερο θα ήταν να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε 2-3 ημέρες και να χρησιμοποιείς προϊόντα περιποίησης για βαμμένα μαλλιά. 

Ξεφορτώσου το! 

Μια μέρα θα ξυπνήσεις και θα πεις “Αλήθεια; Έβαψα ροζ τα μαλλιά μου; Τι στο καλό σκεφτόμουν;” Απλά λούσου συχνά με σαμπουάν καθαρισμού και το χρώμα θα εξασθενίσει πολύ γρήγορα…

Τώρα είσαι έτοιμη να τα βάψεις μπλε!

πηγή