Γιατί έχω ενωμένα φρύδια;

Ορισμένες κοπέλες έχουν παραπάνω τρίχες ανάμεσα στα φρύδια, το πάνω χείλος ή το μάγουλο. Μερικές φορές αποτελούν σημάδι ιατρικής πάθησης, όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Ωστόσο, πιο συχνά οφείλονται απλώς σε γενετικούς λόγους. Η αποτρίχωση με κερί ή κρέμα βοηθά. Μακροπρόθεσμες λύσεις είναι το λέιζερ και η ηλεκτρόλυση.

Άσπρα μαλλιά νωρίς

Αν δεν έχετε φτάσει τα 40 και περισσότερα από τα μισά σας μαλλιά έγιναν γκρι, γκριζάρετε πρόωρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να είναι σημάδι θυρεοειδούς. Αλλά πιο συχνά ευθύνονται οι γονείς σας για τα γκρι μαλλιά που εμφανίστηκαν πρόωρα. Ευτυχώς το πρόωρο γκριζάρισμα δεν σημαίνει ότι το σώμα σας γερνά πιο γρήγορα από άλλων. Η πρόσληψη βιταμινών & μετάλλων βοηθά τον οργανισμών σας καθώς και η βαφή (γιατί δεν θα φαίνονται). Μια άλλη μέθοδος είναι να η αγορά φασκόμηλου. Το βράζετε και λούζετε τα μαλλιά σας με αυτό. Τα αφήνετε και μετά ξεπλένεστε.

Πώς δημιουργήθηκαν ραγάδες;

Όταν το δέρμα τεντώνεται από την εγκυμοσύνη, την αύξηση βάρους ή τη μεγάλη απώλεια βάρους, το τέντωμα μπορεί να προκαλέσει σημάδι. Οι ραγάδες είναι συνήθως κόκκινες ή ροζ και στη συνέχεια εξασθενούν σε άσπρο χρώμα. Συνήθως εμφανίζονται στην κοιλιά, τους γοφούς, τους μηρούς, το στήθος ή χαμηλά στη μέση. Τα σημάδια μπορεί να μειωθούν με χημικά πίλινγκ, λέιζερ ή πρόπολη.

Υπάρχει λύση για τα σπυράκια από το ξύρισμα;

Τα σπυράκια μετά το ξύρισμα εμφανίζονται όταν οι κοντές και σκληρές τρίχες οπισθοχωρούν και μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα. Ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η διακοπή του ξυρίσματος. Αν προτιμάτε να συνεχίσετε το ξύρισμα, ενδεχομένως να μπορέσετε να εμποδίσετε την κατάσταση με ένα ζεστό μπάνιο πρώτα. Μετά εφαρμόστε πρόπολη. Αγωγή με λέιζερ αποτελεί πιθανή εναλλακτική λύση.

Τι λεκιάζει τα δόντια μου

Αν πίνετε καφέ, τσάι, σκούρα αναψυκτικά ή κόκκινο κρασί, έχετε την απάντηση. Το κάπνισμα και ορισμένα φάρμακα μπορούν επίσης να αποχρωματίζουν τα δόντια. Το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση των πιο λευκών δοντιών είναι να βουρτσίζετε και να κάνετε νήμα τακτικά για την αφαίρεση ουσιών που τα λεκιάζουν. Μπορούν να βοηθήσουν και τεχνικές λεύκανσης.

Πώς θα απαλύνω τους κάλους

Οι κάλοι είναι συνήθεις σε ορισμένα σημεία της πατούσας. Τα σκληρά στρώματα νεκρού δέρματος βρίσκονται εκεί για να προστατεύσουν το πόδι σας από την πίεση του βαδίσματος. Ωστόσο, σίγουρα δεν σας αρέσει η όψη των σκληρών κίτρινων φτερνών που ξεφεύγουν από τα πέδιλά σας. Η βύθιση του ποδιού σας σε ζεστό νερό και η απολέπιση με ελαφρόπετρα μπορεί να αφαιρέσει σε ένα βαθμό το νεκρό δέρμα. Μετά αλείφετε με πρόπολη.

Γιατί σπάνε τα νύχια

Αν τα χέρια σας συχνά εκτίθενται στο νερό ή σε δυνατό σαπούνι, τα νύχια μπορεί να σπάνε, ή να ξεφλουδίζουν. Η χρήση μαλακτικού και η προστασία των χεριών από το νερό μπορεί να βοηθήσει. Σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή και η βιταμίνη Α  που τα προστατεύει.

Τριχοειδείς ευρυαγγείες

Είστε κομμώτρια, νοσοκόμα, η πωλητής; Γυναίκες που εργάζονται σε δουλειές που τις κρατούν όρθιες έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τριχοειδείς ευρυαγγείες. Η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη και οι γενετικοί παράγοντες αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο. Συνήθως δεν χρειάζεται αγωγή αλλά ορισμένες γυναίκες επιλέγουν να τις αφαιρέσουν για κοσμητικούς λόγους. Μια αποτελεσματική μέθοδος είναι η σκληροθεραπεία, που αφορά την έγχυση αλατούχου διαλύματος ή χημικού που τις κάνει σταδιακά να εξαφανίζονται.

Πώς θα μαλακώσω τα σκασμένα χείλια

Όταν τα χείλη σκάνε από τον ξηρό αέρα εμφανίζονται μικροσκοπικές ρωγμές. Έτσι τα χείλη μπορούν να γίνουν ευαίσθητα και να ξεφλουδίζουν.  Αντίθετα, χρησιμοποιείστε προϊόν για τα χείλια. Έτσι θα εγκλωβιστεί η ενυδάτωση και θα προστατευτούν τα χείλη. Οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου μπορούν να στεγνώσουν τα χείλη ακόμα περισσότερο.

Γιατί γερνά τόσο γρήγορα ο λαιμός μου;

Όσο το δέρμα γερνά ή όσο είναι εκτεθειμένο σε χημικά ή και ταλαιπωρίες από το περιβάλλον, όπως τον ήλιο, σκόνη, μόλυνση, παγωνιές, κ.λ.π. χάνει την ικανότητά του να ενυδατώνει, στεγνώνει, αγριεύει ή και ρυτιδώνει. Αν χάσατε πολλά κιλά μπορεί να είναι άλλος ένας λόγος. Ενυδάτωση με πρόπολη θα βελτιώσει πολύ την εμφάνιση και θα βοηθήσει και εσωτερικά. Ενέσεις μπότοξ μπορούν να μειώσουν τις δίπλες του λαιμού. Εναλλακτική λύση αποτελεί και το λίφτινγκ στην περιοχή.