Αποφύγετε το κούρεμα και χαρείτε τα μαλλιά σας! Σας έπιασε τρέλα, στο πλαίσιο αλλαγής στην εμφάνιση που πιάνει συχνά πυκνά όλες τις γυναίκες, κόψατε κοντά τα πλούσια μαλλιά σας και τώρα θρηνείτε πάνω από τα… χαλάσματα;
Ψυχραιμία, υπάρχει τρόπος να τα μακρύνετε χωρίς να αναγκαστείτε να τα ξανακόψετε.

Τα μαλλιά όπως και τα νύχια είναι νεκρά κύτταρα, που σημαίνει ότι δεν έχουν την ικανότητα να αναπλάθονται μόνα τους. Αυτό σημαίνει ότι αν είναι σε πολύ κακή κατάσταση τότε μοιραία το κομμωτήριο αποτελεί μονόδρομο. Αν όμως η κατάσταση δεν επείγει, η σωστή ενυδάτωση και περιποίηση υπόσχεται θαύματα.

Αρχικά καλό θα ήταν να κάνετε κάποιες εξετάσεις καθώς η τρίχα επηρεάζεται από τις ορμόνες και την έλλειψη μετάλλων στον οργανισμό. Αυτά που θα πρέπει να ελέγξετε είναι o σίδηρος και η φεριτίνη, η προλακτίνη, οι ορμόνες του θυροειδούς, ο αιματοκρίτης και η πίεση.

Σειρά τώρα έχει η σωστή ενυδάτωση και προστασία. Προμηθευτείτε μία μάσκα μαλλιών και χρησιμοποιήστε τη πριν απο κάθε λούσιμο. Οι πιο τολμηρές από εσάς μπορούν να αφήσουν την μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στα μαλλιά τους, τυλιγμένα σε μία πετσέτα για να διατηρηθεί η θερμότητα. Με την ενυδάτωση αποφεύγετε το σπάσιμο της τρίχας.

πηγή