Λίγο-πολύ έχουμε ήδη μπει σε καλοκαιρινό mode, ο ήλιος κάθε μέρα γίνεται και πιο ζεστός και μας ξεμυαλίζει με τα χάδια του, στην γκαρνταρόμπα μας έχουν λάβει θέση πιο ανάλαφρα κομμάτια και το ίδιο κάνουμε και στην φροντίδα της επιδερμίδας μας, με πιο ελαφριές συνθεσεις και βασικό μέλημα να μην βγαίνουμε από σπίτι χωρίς αντηλιακή προστασία (κανόνας όλο το χρόνο, ακόμα περισσότερο, όμως, αυτή την εποχή).

Πριν από όλα, όμως, είναι πάρα πολύ σημαντικό να εξασφαλίσουμε την υγεία της και η εβδομάδα από 21 έως 25 Μαίου είναι η καλύτερη ευκαιρία, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να προφυλαχτούν από το μελάνωμα.

Λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης και μάλιστα, ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Σε παγκόσμια κλίμακα, περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από αυτό. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ευρωμελανώματος, Ανδρέας Κατσάμπας, στη σχετική συνέντευξη τύπου «Το μελάνωμα είναι από τους χειρότερους όγκους του δέρματος που όμως αν διαγνωσθεί γρήγορα , έχει περίπου 100% ίαση».

Σημειώστε, λοιπόν, στην ατζέντα σας τις ημερομηνίες 21-25 Μαίου, μέσα στις οποίες δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος. Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού. Επίσης στο site θα βρουν πως να ανακαλύψουν μόνοι τους τί είδους είναι η κάθε ελιά.

Πηγή:queen.gr

Advertisements